مشاوره مالیاتی

مشاوره مالیاتی    

با توسعه صنعت مالیات و اتکای روز افزون دولتها به منابع مالیاتی، زمینه ایجاد شاخه ای به نام مشاوره مالیاتی در صنایع و کسب و کارهای بزرگ و کوچک به وجود آمد و صاحبان و مدیران کسب و کارها، برای جلوگیری از اتلاف منابع مالی و پرداخت جرایم و هزینه های هنگفت مالیاتی، به این شاخه روی آوردند.

مشاوره مالیاتی

امروزه موضوع مالیات و تکالیف مربوط به آن، به یکی از دغدغه های مهم مدیران و صاحبان صنایع و کسب و کارها تبدیل شده است و به علت پیچیده تر و همه گیر شدن قوانین مالیاتی و تکالیف تعبیه شده در این قوانین، ارائه مشاوره صحیح مالیاتی، از نقش بسیار پر رنگ تری نسبت به قبل برخوردار شده است.

قوانین و تکالیف مالیاتی از ثبت نام در نظام مالیاتی و تشکیل پرونده تا اظهارنامه های مالیاتی و موضوعات پیچیده مالیات بر عملکرد و ارزش افزوده، از دستورالعمل ها و آئین نامه های مختلفی پیروی می کنند که مطالعه و تفهیم آن برای عموم افراد جامعه میسر نیست؛ مشاوران مالیاتی کسانی هستند که با داشتن علم و تجربه و نیز تسلط بر قوانین و آئین نامه های مذکور، نقش قابل توجهی را در تفهیم و انجام تکالیف مالیاتی در سازمانهای بزرگ و کوچک بازی می کنند.

مشاوره مالیاتی

انواع مشاوره مالیاتی

  • مشاوره مالیاتی موردی

مشاوره مالیاتی که به صورت موردی و برای پاسخ به سوال یک نفر در زمینه های مالیاتی مطرح می شود، مشاوره مالیاتی موردی تلقی خواهد شد. گستردگی قوانین در موضوعات مختلف مانند کسب و کار، حقوق، ارث، املاک و ... باعث می شود که ضرورت نیاز به یک متخصص در این زمینه احساس گردد. 

اطلاع از نحوه بهره مندی از معافیتها، تکالیف مختلف مالیاتی مانند گزارش های قابل ارسال به سازمان امور مالیاتی، موضوعات مربوط به نرم افزارهای حسابداری، تنظیم لوایح و اعتراضات به مالیاتهای تشخیصی، اقدامات متناسب با جرائم مالیاتی و ... در فعالیت های اقتصادی از جمله مواردی است که ممکن است برای صاحبان و یا مدیران یک واحد اقتصادی ایجاد سوال کرده و برای پاسخ به آن، نیاز به مشاوره مالیاتی به وجود آید.

  • مشاوره مالیاتی به صورت قراردادی برای یک دوره یا مقطع زمانی

گاهی اوقات، یک واحد اقتصادی برای اصلاح و یا استقرار سیستم مالی متناسب، اقدام به عقد قرارداد با یک مشاوره مالیاتی نموده و از این طریق، از بروز جرایم و هزینه های سنگین مالیاتی جلوگیری می نماید؛ مشاور مالیاتی با ارائه راهکارهای متناسب مالی، روش های صحیح ساختاری و ارسال گزارشات مالی به سازمان امور مالیاتی را ارائه و با استقرار سیستم کنترل داخلی مناسب، از بروز خطا و اشتباه جلوگیری می نماید.

مشاوره مالیاتی

یک مشاور مالیاتی حرفه ای می تواند نقش موثری را در جلوگیری از اتلاف منابع مالی و کاهش هزینه های یک واحد اقتصادی داشته و با ارائه روش های کارآمد در قسمتهای مختلف سازمان، موجب تسریع در ارتقاء و پیشرفت آن گردد.

در موارد مذکور، مشاور مالیاتی با انعقاد یک قرارداد برای یک دوره یا مقطع زمانی مشخص، متعهد می شود که کلیه امور سازمان را با قوانین مالیاتی جاری تطبیق داده و اعلام نماید؛ نحوه انجام امور اجرایی مالیاتی در فواصل قانونی و زمانهای تعیین شده طبق قانون، بستگی به نوع قرارداد و توافقات صورت گرفته در آن خواهد داشت.

صاحبان مشاغل و اشخاص حقوقی که به یک فعالیت اقتصادی مشغول می باشند، در طی دوره های معینی که طبق قوانین مالیاتی تعیین شده اند، باید نسبت به ارائه گزارش های مالی به سازمان امور مالیاتی اقدام نمایند؛ اظهارنامه های مالیات عملکرد، مالیات بر ارزش افزوده، صورت معاملات فصلی و لیست مالیات حقوق، مهمترین گزارشات ارسالی به این سازمان می باشند که توصیه می شود برای تهیه آنها، حتما از یک مشاور مالیاتی کمک گرفته شود.


آیا نیاز به مشاوره مالیاتی دارید؟

با توجه به گستردگی قوانین مالیاتی و امکان تغییرات دوره ای در بخشنامه ها و دستورالعمل های مالیاتی، اخذ مشاوره و راهنمایی تخصصی در موضوعات مذکور به یکی از مهم ترین نیاز های سازمان ها و کسب و کارهای مختلف تبدیل گردیده است؛ شرکت تراز سازان با به کارگیری متخصصین مالی و مالیاتی در حوزه های مختلف، می تواند به عنوان یک مشاور حرفه ای، اقدامات موثری را در این زمینه ارائه نماید.