آشنایی با حسابداری

پیش از آن که بخواهیم در رابطه با صفر تا صد حسابداری یا چرخه حسابداری صحبت کنیم، لازم است ابتدا توضیحاتی را در رابطه با حسابداری ارائه نماییم. حسابداری یکی از پرکاربرد ترین و محبوب ترین مشاغل به شمار می آید و هر کسب و کاری برای مدیریت و کنترل امور مالی خود به فردی تحت عنوان حسابدار نیاز دارد. در حسابداری فرآیند های مختلف از جمله جمع آوری اطلاعات، تجزیه و تحلیل اطلاعات، طبقه بندی اطلاعات، ثبت اطلاعات، گزارش گیری، تنظیم گزارش و اسناد حسابداری و... انجام می شود. انجام چنین فرآیند ها و اقداماتی باید براساس قوانین و استاندارد های حسابداری انجام بگیرد. حسابدار شخصی است که از دانش و تجربه کافی در حوزه حسابداری برخوردار بوده و می تواند تمامی فرآیند های حسابداری را متناسب با قوانین و استاندارد های حسابداری انجام دهد.

برای انجام امور حسابداری از ابزار های جدید و به روز تحت عنوان نرم افزار های حسابداری استفاده می شود که این نرم افزار ها باعث افزایش سرعت و دقت در انجام امور حسابداری یک شرکت شده و همچنین قابلیت ها و امکانات بسیار زیادی نیز از قبیل تجزیه و تحلیل داده ها و ارائه گزارش عملکردی شرکت ها دارند. نرم افزار های حسابداری براساس قوانین و استاندارد های حسابداری طراحی و برنامه نویسی شده اند و فردی که قصد استفاده از نرم افزار های حسابداری را دارد، باید بر قوانین و استاندارد های حسابداری تسلط داشته باشد.

علاوه بر نرم افزار های حسابداری، امروزه شرکتها و سازمان های بزرگ از یک اتوماسیون مالی و اداری یکپارچه و با سطح دسترسی های متنوع برخوردار هستند. در یک اتوماسیون مالی و اداری تمامی فعالیت ها و فرآیند های در حال انجام مشخص بوده و کلیه اطلاعات در این سیستم وجود دارد و ثبت هر نوع داده ای نیز باید در این سیستم انجام بگیرد.

صفر تا صد حسابداری یک شرکت

صفر تا صد حسابداری یک شرکت یا همان چرخه حسابداری شامل مراحل مختلفی بوده که در هر سال مالی انجام شده و در پایان سال مالی نیز باید براساس داده های جمع آوری شده، اقدام به بررسی وضعیت مالی شرکت نمود. صفر تا صد حسابداری یا همان چرخه حسابداری در یک شرکت شامل مراحل زیر می باشد:

  • جمع آوری اطلاعات مالی
  • آنالیز رویداد های مالی و تنظیم اسناد حسابداری
  • ثبت اسناد و رویداد های مالی در دفتر روزنامه
  • انتقال موارد ثبت شده در دفتر روزنامه به دفتر کل
  • تهیه و آماده سازی تراز آزمایشی
  • اصلاح حساب های دفتر کل
  • تهیه و آماده سازی تراز آزمایشی اصلاح شده
  • تهیه و آماده سازی صورت های مالی از قبیل صورت سود و زیان، ترازنامه، صورت جریان وجوه نقد
  • بستن تمامی حساب های موقت
  • تهیه و آماده سازی تراز آزمایشی اختتامی و بستن تمامی حساب های دائمی

موارد ذکر شده صفر تا حسابداری یا همان چرخه حسابداری یک شرکت برای یک سال مالی می باشد که البته هر کدام شامل فعالیت ها و عملیات های مختلفی هستند که باید به صورت مستمر و در بازار های زمانی روزانه، هفتگی و ماهیانه انجام شوند. صفر تا صد حسابداری باید در هر کسب و کاری پیاده سازی شود تا وضعیت مالی شرکت در پایان هر سال مالی مشخص و تصمیم های لازم برای بهبود وضعیت مالی شرکت انجام گیرد.