اظهارنامه عملکرد

تمامی اشخاص، اعم از حقیقی و یا حقوقی، که به فعالیتی مشغول بوده و یا در نتیجه عملیات مختلف به دنبال کسب سود باشند، موظف به تکمیل اظهارنامه بوده و باید در مهلت قانونی تعیین شده، نسبت به ارسال آن اقدام نمایند.

خود اظهاری یکی از مهم ترین موضوعات در تکمیل اظهارنامه های مالیاتی به شمار می رود؛ خود اظهاری در اظهارنامه های مالیاتی به این معنی است که شخص تکمیل کننده اظهارنامه، اطلاعات ارسالی و ابرازی به اداره امور مالیاتی را در کمال دقت و صحت عقل تهیه نموده است؛ لذا برای جلوگیری از بروز مشکلات جدی در این زمینه، حتما باید در تهیه و ارسال آن، نهایت دقت به عمل آید.

اظهارنامه عملکرد که شاخص ترین نوع اظهارنامه به شمار می رود، نتیجه و خلاصه عملکرد یکساله را در قالبی که از پیش تهیه شده و در دسترس عموم قرار گرفته است، در اختیار اداره امور مالیاتی قرار می دهد. دوره مالیاتی که برای این اشخاص تعیین شده است، معمولا به صورت 12 ماهه بوده و از اول سال شمسی شروع و تا پایان اسفندماه همان سال خواهد بود که در پاره ای از شرایط، از این موضوع مستثنی نیز می باشند.

 اظهارنامه عملکرد، به دو نوع اظهارنامه عملکرد حقیقی و اظهارنامه عملکرد حقوقی تقسیم می شود که از لحاظ نحوه تکمیل، مشابه هم بوده ولی از تفاوت هایی نیز برخوردار هستند.

اظهارنامه عملکرد که بازگو کننده میزان درآمد فعالیت یک شخص حقیقی و یا حقوقی است، در صورت تایید کارشناس مالیاتی، ملاک تشخیص مالیات عملکرد یک ساله می باشد که با نرخ 25 درصد سود محاسبه می گردد. البته لازم به ذکر است که طبق ماده 13 قانون مالیاتهای مستقیم، ازسایر نرخ ها نیز برای محاسبه مالیات استفاده می گردد.


مهلت ارسال اظهارنامه 1400

نکته ای که در مورد اظهارنامه های عملکرد باید مد نظر قرار بگیرد، موضوع تقسیم بندی اشخاص طبق قوانین مالیاتی است که طبق آن، اشخاص حقیقی، به سه گروه اول، دوم و سوم تقسیم می شوند. بنابراین قبل از ارسال اظهارنامه، حتما نسبت به ثبت نام در نظام امور مالیاتی و تشکیل پرونده مالیاتی اقدام نموده و از تقسیم بندی مالیاتی خود مطلع گردید.

مهلت ارسال اظهارنامه عملکرد برای اشخاص حقیقی 3 ماه پس از پایان سال مالی و برای اشخاص حقوقی، 4 ماه پس از پایان سال مالی می باشد؛ البته قوانین مالیاتی، مهلت یک ماهه ای را برای اصلاح این اظهارنامه تعیین نموده اند که بر طبق آن و در صورت احراز شرایط خاص، امکان اصلاح آن در این بازه زمانی مقدور خواهد بود.

مهلت رسیدگی به اظهارنامه های مالیاتی، یکسال پس از انقضای مهلت ارسال آن بوده و اداره امور مالیاتی، باید نهایتا تا سه ماه پس از سپری شدن این زمان، نسبت به ابلاغ برگ تشخیص به مودی اقدام نماید.

عدم ارسال اظهارنامه عملکرد، جریمه ای معادل 30 درصد مالیات متعلقه دارد که جزو جریمه های غیر قابل بخشش به شمار می رود. اشخاص حقیقی و یا حقوقی که به هر نوعی از معافیت پرداخت مالیات به صورت زمان محدود و حتی نامحدود برخوردار هستند، باید اظهارنامه عملکرد خود را تنظیم و ارسال نمایند.

تکمیل و ارسال اظهارنامه های مالیاتی، به علت اینکه از نظر سازمان امور مالیاتی، به عنوان ابراز اطلاعات توسط خود مودی به شمار آمده و ویرایش آن، از شرایط خاصی پیروی می کند، از حساسیت فوق العاده ای برخوردارند و توصیه می شود حتما توسط متخصصین دارای صلاحیت تهیه و ارسال گردند،

جهت تهیه اظهارنامه های مالیاتی، علی الخصوص اظهارنامه عملکرد برای اشخاص حقیقی و حقوقی، می توانید با کارشناسان این مجموعه در تماس باشید.